Klinik for Fysiologisk Medicin

Birger Feldt

 

Jeg har arbejdet med Quality Assurance engineering i 17 år på store danske virksomheder, bl.a. off shore og skibsproduktion på Lindøværftet. Det er formodentlig min tekniske baggrund, der har været med til at gøre det muligt at hjælpe min datter med sin sygdom.

 

I 1997 fik min dengang 9 årige datter for højt tryk i hjernens væske (BIH). Vi var først forældre i 1½ år, som forældre er, når de ber' lægerne om hjælp. Vi fulgte lægernes anvisninger, og da en lægekollega til mit barns mor kom og diskret gav hende et kopi af den engelske beskrivelse af sygdommen, fik vi for første gang at se, hvad lægerne vidste om sygdommen.

 

Det var på det tidspunkt, at de havde forsøgt, hvad der var at forsøge, og der var nu kun at indoperere en ventil til at tage det høje tryk. Der blev aldrig lagt en ventil. Kort efter hendes værste anfald, som jeg stoppede med KST, hviskede en sygeplejerske på øjenafdelingen at en specialoptiker kunne noget øjenlægerne ikke kunne. (Heller ikke på Rigshospitalet). Overlægen havde sagt at hendes syn var fejlfrit.

 

Da hun kom hjem med sin specialbrille, hun kunne ikke læse én sætning i 6.klasse, læste hun en hel bog på en aften. Herfra styrede vi i flere år hendes tilstand med briller, og hver gang hun fik tilbagefald, blev hun udmålt og fik nye briller. I 2007 kom gennembruddet i behandlingen af BIH og mange andre tilstande. Min datter fik højeste karakter i 10 klasse og mange børn med læsevanskeligheder har siden haft gavn af den nye behandling.

 

Jeg lærte anatomi, fysiologi i 1999 og Kranio Sakral Terapi også kaldet KST fra 2000, da det hjalp på hendes symptomer. I kranio Sakral Terapien lærer man at sætte kraniets knogler på plads. Det er en basis uddannelse, der er nødvendig, for at kunne arbejde på hoved og rygsøjle. Man kan også påvirke det høje tryk i hjernens væske.

 

I tyskland har jeg lært at arbejde på nerver på et sygehus, der havde specialiseret sig i at aktivere lamme nerver med stor succes. Denne viden er i dag grundviden for mine behandlinger, uden det, ingen resultat. Jeg har bl.a. hjulpet mig selv og ca. 30 andre med ansigtslammelser.

 

I hjerneforskningens mange literære værker findes mange cases, der beskriver forskellige ofte sjældne tilstande. Alle de tilstande beskrives jo enkeltvis, men læser man nok af dem, danner der sig et billede af hvordan hjernen arbejder.

 

Fra 2004 - 2007 gav forskningen efterhånden resultater og i september 2007, fandt jeg årsagen til min datters tilstand, og det bedste var, at det kunne laves, ved at arbejde på nerver og sikre at hovedets knogler sad rigtigt og rygsøjlen var fejlfri.

 

I efteråret 2013 havde jeg 23 nye patienter i Norge. Hos en af disse patienter opdagede jeg en tilstand, der først nu 2 år efter er sikker at finde for mine hænder. Denne viden har nu ført til at også andre tilstande kan helbredes.